Info

Sportcentrum Arcus is met een oppervlakte van 4900 m2 een van de grootste multifunctionele sporthallen van Nederland. De wedstrijdhal meet 1500m2  en de trainingshal 1800 m2 . De wedstrijdhal kan worden ingedeeld in 2 delen en de trainingshal kan worden ingedeeld in 4 aparte hallen. De wedstrijdhal heeft 10 meter vrije hoogte en de trainingshal 7 meter.

Er is vaste belijningen aangebracht voor:

  •  Basketball – 5 trainings- en 2 wedstrijdvelden centercourt
  •  Handbal – 5 trainings- en 2 wedstrijdvelden centercourt
  •  Korfbal – 2 wedstrijdvelden
  •  Voetbal – 5 trainings- en 2 wedstrijdvelden centercourt
  •  Volleybal – 10 wedstrijdvelden, 2 centercourts en 10 minivelden

Alle faciliteiten zijn aanwezig voor diverse schoolsporten inclusief een klimwand.

Er zijn in Sportcentrum Arcus 10 kleedkamers. Verder zijn er 2 scheidsrechter kleedkamers en is er 1 docentenkamer aanwezig. Daarnaast zijn er ruime toeschouwers-, kleedkamer- en toiletfaciliteiten voor minder validen en is er een personenlift.

Er zijn ruime mogelijkheden voor het gebruik van vaste (101 zitplaatsen op de 1-ste verdieping), uitschuif (308 zitplaatsen centercourt) en kanteltribunes (300 plaatsen). In totaal zijn er ruim 700 zitplaatsen voor toeschouwers. Er is een eigen ruimte voor de wedstrijdleiding en jury.

Verder beschikt de Arcus over vergaderfaciliteiten tot 60 personen (ruimten voor 8, 12, 30 en 60 personen), een fitnessruimte en massage- en verzorgingsruimten. De ruimten beschikken over grote presentatie schermen. Alle ruimten zijn voorzien van een geluidsinstallatie. Er is een ringleiding aanwezig.

De wedstrijdhal is geschikt voor grotere publieksevenementen en heeft daarvoor de juiste ontruimingsinstallatie. Indien het geen sportevenement betreft is een aanvullende vergunning noodzakelijk. Hiervoor dient vooraf te worden afgestemd met de gemeente Wijchen.

Sportcentrum Arcus heeft zeer ruime en gratis parkeerfaciliteiten en gratis Wifi.

Triwy biedt organisatoren een zeer flexibel beheer, speelt in op de wensen en denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen. Op het Campus terrein bevinden zich meerdere faciliteiten die tegelijkertijd zijn aan te bieden voor dag evenementen. Denk aan combinaties met de hockeyvelden, het theater, de muziekschool en het voetbalveld.

Er zijn ook arrangementen mogelijk in combinatie met watersport op de Loonse Waard, de Skiberg, Fietscrossen, Voetbal en Atletiek.